Hacizli Araç Satışları

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Kredi Kartı Borcunu Erteleme Nasıl Yapılır?

Kredi Kartı Borcunu Erteleme Nasıl Yapılır?

admin admin -
94 0

Kredi kartı borcunu erteleme nasıl yapılır? Kredi kartı borcunuzla ilgili problem mi yaşıyorsunuz? Kredi borcunuzu erteleyerek bir sonraki ay ödemeye ne dersiniz? Bankacılık ve finans konuları hakkında daha detaylı içeriğe sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kredi kartı borcunu erteleme nasıl yapılır sorusu ülkemizde yaşanan ekonomik krizin ardından daha sıklıkla sorulan bir soru haline gelmiştir. Doğrudan kredi kartı borcunuzu ertelemeyi size bankanızın da teklif edebildiği gibi siz de bankanızdan bu durumu talep etme hakkına sahipsiniz. Her banka, kullanıcılarına bu hizmeti sunmayabilir. Siz de bankanızdan süreç ile ilgili bilgi alarak borcunuzu erteleyebilir ve bir sonraki aya yansıtabilirsiniz. Bu süreç içerisinde ana borcunuz baki kalarak arada kalan kullanım alanı yine sizin hizmetinize sunulur. Fakat unutulmamalı ki bunu sunan bankaların bir çoğu yine de asgari ödeme tutarını şart gösterebilir. Siz de eğer süreç hakkında daha detaylı bilgi almak ve kredi kartı erteleme nedir gibi sorularınıza yanıt almak istiyorsanız, sitemiz içerisinde yer alan başlıklardan faydalanabilirsiniz.

Kredi Borcunu Erteleme

Kredi kartı borcunuzun asgari tutarını ödemekte dahi sorun mu yaşıyorsunuz. Asgari ödeme tutarını üç ay tekrar ettiğinizde süreç ile ilgili olarak banka sizden ana borcu kapatmanızı isteyecektir. Bunu hatırlatmakta fayda görerek, borcu ödeyemediğinizi varsayıyoruz. Bankanız size dönem (bir yıl) içerisinde bir kereliğe mahsus olarak borç erteleme şansı sunabilir. Bu sizin çalıştığınız banka ve kullandığınız kredi kartına bağlı şekilde farklılık gösterebilir. Burada bankaların amacı müşterileriyle aralarında olan güven ilişkisini bir noktada daha da arttırarak, onlar için faydalı olabilecek küçük jestlerde bulunmaktır. Bankaların aralarında olan rekabet unsuruna dayalı olan bu sistem sayesinde birçok kredi kartı müşterisi rahat bir nefes alarak bir sonraki ay ödemek üzerine borcunu ertelemeyi başarabilmiştir. Kredi borcu erteleme maalesef sizin poliçenize uygun şekilde ilerleyen bir durumdur. Eğer borcunuzu dönem boyunca kesintisiz ödediyseniz eğer bankanız inisiyatif kullanarak sizin için borcunuzu bir ay geciktirebilir. Fakat bu çok zor bir ihtimaldir. Size en büyük tavsiyemiz kredi notunuzu olumsuz etkilememek adına borcunuzu ertelememeniz ve gününde saatinde ödemeniz şeklinde olacaktır. Asgari ödeme yapmak zorunda kaldığınız süreç içerisinde bu durum sizi bir aylık dönem içerisinde rahatlatsa bile geleceğe yönelik olarak olumsuz etkiler doğuracaktır.

Kredi kartı borcu asgari ödeme yapmak da bankaların sunduğu bir diğer alternatif kolaylıklardan birisidir. Ancak bankadan bankaya farklılık gösteren asgari tutar ödeme şekillerinde, bankanız sizden ilk ayın ardından borcun tamamını ödemenizi isteyebilir ya da üç aylık bir süre boyunca sadece asgari tutarı ödemenize göz yumabilir. Eğer siz de borcunuzu ödemekte problem yaşıyorsanız, bankanızdan kredi kartı borç erteleme talep edebilirsiniz. Bir sonraki aya kadar ancak kredi kartı kullanmamanızda fayda vardır.

Kredi Kartı Borcunu Ertelemenin Dezavantajları

Borç erteleme yapmanın zararları sizin ödediğiniz faiz oranının ay içerisinde göstereceği orana göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca banka size karşı ekstra bir yaptırım uygulamamış gibi gözükse de gelecekte yapacağınız kredi ya da kredi kartı başvurularında bakacakları sicil ya da kredi notunuzda bu durum ortaya çıkacak ve tarafınıza az da olsa bir olumsuzluk yaşatacaktır. Eğer banka sicil geçmişiniz hakkında şüpheleriniz varsa ve bu durum sizin başvuru sürecinizi olumsuz etkiliyorsa kayıt oluşturmadan kredi sicil notunuzu öğrenme başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu sayede kredi kartınızda ertelemeyi geçmişte yapıp yapmadığınızı öğrenmiş olursunuz. Kredi kartı borcunu erteleme nasıl yapılır konusunu inceledik, siz de yorumlarınızı bizimle aşağıdan paylaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir