Halkbank Dilekçe Örneği (Bankaya Dilekçe Nasıl Yazılır)

Dilekçe hususunda hepsinden önce şu sorunun cevabını bulmak gerekecektir: Herhangi bir makama/kuruma/özel veya tüzel kişiye nasıl dilekçe yazılır?Dilekçeler kişilerin arzlarını, önerilerini muhataplarına bildirmek amacıyla Saiklerini yazıya dökmeleridir. Bu anlamda dilekçe günlük hayatta her alanda karşımıza çıkıyor
, yazılma usulünün bilinmesinde fayda görüyoruz.
Başlık unsuru: Dilekçe yazılırken dikkat edilmesi gereken ilk husus dilekçenin hangi kuruma/kişiye verileceğinin arzdan önce belirtilmesidir. Kurumun/kişinin adı kağıt ortalanarak en başa yazılır.
Tarih unsuru: Bir diğer husus beyanın yazıya döküldüğü tarihtir. Tarih, kağıdın sağında kalacak şekilde, başlığın altına yazılmalıdır.
Arz unsuru: Dilekçe yazmaktaki temel amaç saik belirtmektir. Tarihi de ekledikten sonra ilgili kuruma/kişiye, muhatabımızdan istediğimiz şeyi belirtiriz. Bu belirtme öz olmalıdır, fazla kelimeyle muhatap boğulmamalıdır. Dilerseniz arzınızın altına “Gereğinin yapılmasını arz ederim/talep ederim.” şeklinde saygı cümlelerinizi de ekleyebilirsiniz.
Gönderen bilgileri: Dilekçe yazarken muhatabınıza kendinizi tanıtmanız gerekecektir. Adınızı, soyadınızı yazıp imzanızı atmalısınız. Bu, arz bildirildikten sonra kağıdın sağında kalacak şekilde gerçekleştirilir.
Adres unsuru: Muhatabın gerektiğinde sizinle iletişim kurabilmesi için geçerli bir adres sunmalısınız. Bunu gönderen bilgilerinizin tam karşısına, sol tarafına yazınız.
Eklentiler: İncelenmesini talep ettiğiniz dosyalar/belgeler varsa bunları da sol alt köşelerine isimlerini yazarak ve numaralandırarak dilekçenize ekleyebilirsiniz.
Halkbank Dilekçe Örneği
Halkbank Genel Müdürlüğü’ne;
………/………/20….
Bankanıza kayıtlı bulunduğum ……………….. hesap numaralı, ……………… Şubesinde bulunan kredili mevduat hesabımın kapatılmasını talep ediyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.
Adres: …………………………………………… Ad Soyad: ………..
İmza:
Henüz yorum yapılmamış.